Babával álmodni ? A csecsemőkkel kapcsolatos álmok egy saját, kevésbé fejlett oldalunkra utalhat, vagy egy olyan részünkre, ami még mindig érik és fejlődik. Azt is jelképezheti, hogy egy részünk el van hanyagolva, vagy táplálnunk, szeretnünk és elfogadnunk kell.

A baba jelképezhet valakit, aki úgy viselkedik, mint egy baba, vagy valaki olyat, aki olyan naiv vagy ártatlan, mint egy baba.
A baba-álom előjel is lehet, ami azt mondja, hogy terhesek vagyunk.

Egyéb álmok csecsemőkkel

A csecsemő pelenkájának cserélése, vagy egy olyan babát látni, akinek a pelenkája cserére szorul arra utalhat, hogy az életünk bizonyos szakaszaiban, vagy önmagunkban is végre kell hajtanunk valamiféle A haldokló csecsemőkkel kapcsolatos álmok azt sugallhatják, hogy érsz, fejlődsz és elengeded a gyermeki gondolkodást és viselkedést.
Egy fuldokló babáról szóló álom arra utalhat, hogy az érzelmeid túl erősek, és sírsz, mint egy kisbaba - segítségre van szükséged ahhoz, hogy az érzelmek ne legyenek úrrá rajtad.

Az alvó baba a nyugalmat, boldogságot és elégedettséget jelenthet az életben, aggodalmak nélkül és tiszta lelkiismerettel.

 

Ha próbálsz teherbe esni, akkor a csecsemőkről szóló álmok a folytatásai lehetnek az ébrenléti gondolatoknak; vagy kívánság kiteljesedése. Ez lehet egy próbatételi álom is, amely felkészít minket arra az esetre, ha terhesek leszünk a való életben.

A gyermekekkel kapcsolatos álmok akkor is előfordulhatnak, ha félünk a terhességtől, vagy védekezés nélkül szeretkeztünk és nem akarunk teherbe esni.

A kis/babaállatok álomban való megjelenése azt jelezheti, hogy felismerjük az állati ösztönünket vagy viselkedésünket magunkban, amely a felszínre tör és egyre inkább erősödik. Vizsgáljuk meg a további kapcsolatunkat az állathoz és annak jellemzőihez további vizsgálatokhoz.

A baba nemének jelentése az álomban

Ha nő vagy, az álom egy kislányról képviselheti a belső gyermeket, vagy önmagunk egy olyan részét, aminek fel kell nőnie vagy éretté válnia. Ha egy kisfiúról álmodunk, az a férfias részünket mutathatja, ami törődést igényel és ösztönözni kell arra, hogy felnőjön.

Ha férfi vagy, akkor egy kislányról szóló álom a nőies részedet  mutathatja, ami törődést igényel és ösztönözni kell arra, hogy felnőjön. Egy kisfiúról szóló álom jelképezi a belső gyermeket, vagy önmagunk egy olyan részét, aminek fel kell nőnie vagy éretté válnia.

Kérdések, amiket fel kell tenni magunknak, hogy meghatározzuk a babával kapcsolatos álmokat

Úgy viselkedtem, mint egy gyerek a való életben?

Mely részemnek van szüksége a szeretetre és gondoskodásra?

Túl naiv vagyok valamivel kapcsolatban?

Fel kell nőnöm, vagy vállalnom kell magamért és cselekedeteimért a felelősséget?