Kórházról álmodni

Mit szimbolizálnak a kórházakról szóló álmaink?

A való világban mindannyian előbb vagy utóbb járunk kórházban. Legyen szó akár betegről, vagy csak azokról, akik meglátogatják őket, gyakorlatilag nincs mód arra, hogy elkerüljük a kórházi látogatást az ébrenlétben.

Azok a helyek, amelyeket az emberek meglátogatnak, gyakran álom helyszínekként is megjelennek, és ezek alól a kórházak sem kivételek. De mit jelentenek a kórházak az álmokban? Negatív szimbólumok vagy pozitívak?

A válasz mindkettő!

Pozitív szimbólumokként a kórházak jelenthetik:

Pihenést és felépülést

Gyógyulást

Nyitottságot a segítségnyújtásra

De természetesen minden álom szimbólumnak van árnyékos/negatív oldala, ami alól kórházak sem kivételek.

A negatív jelentések a következők lehetnek:       

A félelem és az erőtlenség érzése

Betegség

A fenti elgondolások mellett vizsgáljuk meg a kórházak típusai közötti különbségeket is, mint például a modern, régi vagy omladozó.

Pihenés és felépülés:

Az egyik dolog, ami minden bizonnyal a kórházakban történik, a pihenés! Minden igényünket mások elégítik ki. Ételeinket elkészítik a számunkra, fizikai igényeinkről gondoskodnak - mindenféleképpen valaki más felelős az összes igényünk ellátásáért.

A kórházról szóló álmok azt jelezhetik, hogy teljesen elhalmoznak minket, és azt szeretnénk, ha olyan környezetben lennénk, ahol az összes igényünkről gondoskodnak.

Gyógyulás: Ez egy folyamat, nem esemény

Az álmokban megjelenő kórházak emlékeztetnek arra, hogy mindannyian különböző módon gyógyulunk.

Soha ne féljünk a gyógyulástól, ami több időbe telik. A gyógyulást nem lehet siettetni. A gyógyulás akkor történik, amikor megtörténik. (A gyógyulás akkor történik, amikor történnie kell) A gyógyulás néha nem úgy néz ki, mint amire számítunk.

Kórházzal álmodni és segítséget kapni

A kórház-álmok szép szimbólumai lehetnek a segítségnyújtásnak, amikor betegek vagyunk. Megmutathatják azt a bölcsességet, a megértést, hogy felismerjük, hogy valami túlmutat a képességünkön, hogy meg tudjuk gyógyítani magunkat, szükségünk van egy szakemberre, hogy meggyógyuljunk.

A kórházról szóló álmok azt mondhatják nekünk, hogy most egy olyan helyen vagyunk, ahol a legjobb a gyógyulás, körülvéve olyanokkal, akik törődnek másokkal.

Kórház-álmok, mint a betegség szimbólumai

Az álmok egyik legnyilvánvalóbb értelmezése az, hogy olyan betegségben szenvedünk, amely figyelmet igényel.

Az álom arra ösztönözhet bennünket, hogy ugyanazokat a lépéseket tegyük az ébrenlétben, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembereket, akik segítenek nekünk. Ez a szakember lehet orvos, terapeuta, tanácsadó vagy spirituális vezető.

Sürgősségi

Egy vészhelyzet, definíció szerint, olyan helyzet, amely sürgős figyelmet igényel, mert azonnali életveszély állhat fenn. 

Az álmokban a sürgősségi szolgálat szimbolizálhatja az élet olyan helyzetét, amely elérte azt a pontot, ahol intézkedéseket kell tenni, mielőtt a dolgok teljes mértékben kicsúsznak az irányítás alól.

Modern kórház, régi kórház

Nézzük meg a kórházat az álomban, és elemezzük a sajátosságait. Az egyik jó kiindulópont a kórház korának és állapotának megnézése, mert minden kórháztípus több információt adhat arról, hogy mit próbál közvetíteni az álom.

Modern Kórház

Egy korszerű, csúcstechnológiás kórház valószínűleg aktuális problémákat és eseményeket jelez. Pozitív jelképnek is hajlamos mutatkozni, mert azt jelzi, hogy minden olyan kérdés, gond, vagy aggodalom, ami felmerül, azzal aktívan foglalkozunk. Azt is jelzi, hogy addig gondoskodunk ezekről - pszichés vagy egyéb módon -, amíg frissek, nem hagyjuk őket elhatalmasodni.

Régi kórház

Egy régi kórház kettős jelentéssel bír. Azt jelezheti, hogy bármivel is kerültünk szembe, az valami a múltunkban, ami még mindig gyógyításra/megoldásra szorul, ami talán túl fájdalmas volt akkor, amikor először megsérültünk, de most, hogy erősebbek vagyunk, jobban képesek leszünk leküzdeni.