Juhok és a bárányokról álmodni

 

Mit jelentenek az álmok a juhokról és bárányokról?

A juhok és bárányok nem a leggyakoribbak az álomszimbólumok között, de ha megjelennek az álmokban, akkor az általuk hordozott jelentés eléggé lenyűgöző lehet. Azon állatok közé tartoznak, amik a következőket szimbolizálhatják:

  • Ártatlanság
  • Önfeláldozás/Áldozat
  • Krisztus
  • Megfelelőség/Alkalmazkodás

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni: ha álmaink értelmezésére törekszünk, a saját szimbólumokkal való kapcsolatunk mindig elsőbbséget élvez az álomfejtőkben, beleértve ezt is.

Mivel azonban mindannyiunknak szüksége van egy kis segítségre, hogy elkezdjük, itt van néhány ötlet, hogy segítsünk az "anyajuhnak" (magunknak) az álomban a juhok és bárányok alapjához eljutni.

Juhok és bárányok, mint az ártatlanság szimbólumai

A juhok és bárányok már régóta az ártatlansághoz kapcsolódnak. Ezek egyszerű lények, könnyen hajlamosak, és szinte teljesen függenek a gondviselőjüktől. A juhok és bárányok nem olyan lények, amiket ravasznak mondanánk, ami különösen sebezhetővé teszi őket a ragadozók számára.

Tanulmányok kimutatták, hogy a juhok és bárányok kialakítanak barátságokat, társasági lények, és valódi szomorúságot mutatnak, amikor a nyájuk egyik tagja eltűnik. Élvezik a csintalankodást/bolondozást, ugrást, játékot és azt a magatartást, amit az emberek tipikusan egy olyan gyermekhez kötnek, mint az ártatlanság.

Az álmokban a juhok és bárányok szimbolizálhatják saját ártatlanságunkat, ami jó, vagy akár rossz dolog is lehet.

A spektrum negatív végén a juhok és bárányok az álmokban azt jelenthetik, hogy mi, mint kis bárányok, eléggé érzékenyek vagyunk a körülöttünk lévő ragadozókra, és szükségünk lehet arra, hogy egy kis időt töltsünk egy „bölcsebb kígyók” hozzáállásának kifejlesztésével; hogy biztosak legyünk abban, hogy ezek a ragadozók nem ölnek meg.

A pozitív oldala az álmokban lévő juhoknak és bárányoknak az, hogy szimbolizálhatják azt, hogy visszatalálunk az elveszett ártatlansághoz, hogy visszanyerjük azon képességünket, hogy „kisgyermekek legyünk”, hogy a múltbeli sérelmeket, fájdalmat és haragot félretesszük a lelkünk helyreállítása érdekében; a fájdalom, trauma, és a sebek elválasztottak minket attól, akik fiatalon voltunk.

Juhok az alkalmazkodás szimbólumai

Gyakran használjuk az állatokat sértéseknek, és egy embert birkának hívni népszerű sértés. A naiv birkák egy olyan közkedvelt kifejezés, amit azokra használunk, akiket könnyen megvezetnek/irányítanak, vagy akikről azt hisszük, hogy nem képesek magukról gondoskodni.

A juhok jelképezik a "csoportos gondolkodás" mentalitástól való vitathatatlan ragaszkodást. Amikor a „birkák” kifejezést alkalmazzuk, az alatt azt az embert értjük, aki egyszerűen alkalmazkodik a megfelelőség kedvéért, olyan emberek, akik gondolkodás nélkül követik a tömeget, csak azzal járnak, ami népszerű a beilleszkedés kedvéért.

Az álmokban lévő juhok tükrözhetik ezt a vágyat a megfelelőségre. És ha ez igaz, akkor fontos, hogy teljes egészében megnézzük az álmot, mert egy ilyen álom nem feltétlenül negatív.

Az embereknek veleszületett szükségük van arra, hogy valami nagyobbhoz tartozzanak, mint önmaguk. Valójában nem tudjuk ténylegesen elérni a hiteles individualizációt, ha nincs közösség. Az elkülönítés általában csak a saját egónk növekedését eredményezi, valójában nem segít abban, hogy önálló egyénekké váljunk.

A juhokról szóló álom valójában azt jelentheti, hogy jól szocializálódunk. Vagy azt is jelezhetik, hogy arra áhítozunk, hogy egy nyáj része legyünk, hogy megbízható baráti kör vegyen körül, akik segítsenek bennünket életutunkon, és a bölcsességet, hogy egy tapasztalt pásztort keressünk, hogy vezessenek minket.

Negatívan, az álmokban lévő juhok szimbolizálhatják a hamisságot, egy csoport jóváhagyását keresni anélkül, hogy valóban megvizsgálnák a csoportot, vagy a motivációnkat, hogy csatlakozzunk egy csoporthoz. A juhokkal kapcsolatos ál0okm azt is jelezhetik, hogy egy embercsoportban bujkálunk, és a tömeggel együtt „bégetve”, zavarba ejtve a zavartól való félelemtől, hogy az saját hangunkat ténylegesen hallassuk és azonosítsuk sajátunknak.

Fekete bárány az álmokban

A fekete juhok azok, akik recesszív tulajdonságokkal rendelkeznek, kitűnnek, védett fekete vagy sötét színű gyapjú. Mivel a gyapjújuk nem festhető, a húst eladták.

Mivel a birkák nyájban élnek, az idióma "fekete bárány" olyan családtagot jelentett, amely különbözik a többiektől, de nem egyszerűen más, hanem nem kívánatos is.

Amikor fekete bárányról álmodunk, úgy érezzük, mintha kívülállók lennénk a saját törzsünkben, ami nem korlátozódik csupán a családunkra. Elidegenedve érezhetjük magunkat a barátainktól, munkatársainktól vagy bármely olyan csoporttól, akivel egyszer szimpatizáltunk.

Ha fekete bárányról álmodunk, hasznos lehet szem előtt tartani az „azonosított beteg” fogalmát. Az azonosított páciens a család azon tagja, akire minden hiányosságot elhelyeznek/ráaggatnak.

Tehát ha álmodunk a fekete bárányokról, fontos, hogy megvizsgáljuk érzéseinket, és meggyőződjünk arról, hogy miért érezzük elidegenedésünket. Ugyanilyen fontos, hogy ellenőrizzük a szervezetünk működési zavarait, és nézzük meg, hogy valóban ránk vonatkozik-e, vagy mások vetítették ránk, mindig emlékezve arra, hogy nem biztos, hogy az a legbetegebb ember, aki kórházban van!