Mit jelentenek az oroszlánokról szóló álmaink?

Oroszlánról szóló álmok

Az oroszlánokkal kapcsolatos álmaink nem mondhatni mindennapi jellegűnek, de mégis előfordulnak. 

 

 

Amikor  megjelennek rendszerint üzeneteket/ötleteket közvetítenek felénk a következő fogalmakkal kapcsolatosan:

  • Bátorság
  • Védelem
  • Erő
  • Agresszió      

Oroszlánok, mint a bátorság szimbólumai:

Az oroszlánok már régóta társulnak a bátorsághoz,

Az oroszlánok bátrak. Az álmainkban lévő oroszlánok arra is figyelmeztetnek bennünket, hogy félünk szembenézni, -vagyis nem vagyunk elég bátrak-,  egy előttünk lévő számunkra nehéz/bonyolult élethelyzettel. 

 

Oroszlánok, mint a védelem szimbólumai:

Amikor oroszlánokról álmodunk, valószínűleg azonosulunk önmagunk azon részével, amely vadul védi azt, amit szeretünk, ami közel áll a szívünkhöz, fontos nekünk, vagy felvetődik az a lehetőség is, vágyunk/szükségünk lehet valamilyen védelemre.

 

Oroszlánok, mint az erő szimbólumai:

Köztudott, hogy az oroszlánt az állatok királyának tekintjük, álmainkban való megjelenése is mindig a méltóságot, az erőt, a tekintélyt szimbolizálhatja. Az oroszlánnal kapcsolatos álomkép jelezhet egy olyan személlyel lévő konfliktusunkat is, aki a valós életben elnyom bennünket, akaratunkat befolyásolja, akit erőteljesnek, önzőnek vélünk.

 

Oroszlánok, mint az agresszió szimbólumai:

Oroszlánt látni álmunkban erőteljességet, bátorságot, agressziót is jelenthet. Az oroszlánnal kapcsolatos álmaink a dominanciát is jelezheti. Közvetíthet olyan szimbólumot, hogy nagy befolyással vagyunk mások felett, de figyelmeztetés jellegű is lehet, azzal összefüggésben, hogy saját életünkben és kapcsolatainkban szükség van, hogy némi önuralmat gyakoroljunk.

 Az oroszlánok és a mitológia:

Az oroszlánokat régóta tekintik a mitológiában a hatalom szimbólumainak. De, egyes feltevések szerint a bosszú szimbólumai is lehetnek.

 

Oroszlán ordítása álmainkban: 

Jó, ha tudjuk, hogy az oroszlánok nem mindig ordítanak, de amikor ezt teszik, ellenőrizniük kell, családtagjaik tudják, hogy hol vannak, ellenségeiknek is jelezve hol-létüket.

Az álmokban az oroszlán-ordítás szimbolizálhatja:

Közvetíthet egy olyan szimbólum tartalmat is, amikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy nem tudunk kiállni magunkért, -nincs hangunk-, nem tudunk elmondani olyan valamit, ami nagy fontossággal bírhat, de mindenképpen tudtára kellene adni környezetünknek. Az álmunkban az oroszlán ordítása azt jelentheti, hogy visszakapjuk a hangunkat, „hisz, olyanok vagyunk, mint egy oroszlán”, és képesek vagyunk a világnak bejelenteni, hogy igenis vagyunk, létezünk, és fontos dolgokat szeretnénk közölni! 

Figyelmeztető jellegű is lehet az álmunkban ordító oroszlán, elképzelhető valami olyan zajlik a valós életünkben, amellyel foglalkoznunk kell. Lehet, hogy az „ellenség” területére sétáltunk, amelyet nem vettünk észre esetleg…

Ha álmunkban megjelenő oroszlán túlzottan barátságos, szelíd, jelezheti, hogy kellő önbizalommal rendelkezünk, jó kezdeményezéseink voltak/vannak/lesznek,

Ha megijedünk az oroszlántól, aki túlzottan vad álomképben jelenik meg, akkor nincs megfelelő önbizalmunk, azt csak erőltetjük, kifelé a világnak azt mutatjuk, hogy milyen erősek vagyunk, a valóságban azonban kétségek között élünk,

Ha, úgynevezett idomított oroszlán jelenik meg álmunkban, akkor nálunk gyengébbeken éljük ki dühünket, dühkitöréseinket rajtuk „gyakoroljuk”, ez emberi kapcsolatunkra előbb-utóbb negatívan fog hatni, figyeljünk fel rá, és időben kezeljük.